Tanken bak Norskøving på Voss

Først av alt, vil jeg bare si at dette er en møteplass for alle som ønsker å bli bedre til å uttrykke seg på norsk. Om du akkurat har begynt å lære språket, eller om du er nokså stødig allerede spiller ingen rolle. Sammen kan vi løfte hverandre opp, bli både tryggere og flinkere i samtale.

Det er et mål at vi kan treffes under ulike sosiale omstendigheter, uten forpliktelser. Som oftest vil treffene være uten agenda, annet enn at vi snakker norsk sammen. Andre ganger kan det være vi leser noe spennende eller synger en norsk sang, til alle forstår teksten og kan melodien. Dette er en fin måte å lære nye ord og uttrykk. I tillegg er det gøy.

Å snakke et fremmed språk er noe alle har mulighet og evne til. Det som ofte gjør at utviklingen går tregere enn nødvendig, er liten tid i hverdagen, få personer å øve med eller indre blokkeringer: Følelse at man ikke er god nok enda, ikke trygg nok eller flink nok. Du ER flink nok. Du har allerede kommet langt med å BESTEMME deg for å mestre kommunikasjon på et nytt og uvant språk. Verktøyene du trenger har du allerede; Nyskjerrighet, vilje, ører og munn. I gruppen her kan du også finne nye venner og en trygg arena der du kan prøve deg frem i ditt tempo, og på ditt nivå. Det eneste som forventes av deg er å stille med godt humør og et ønske om å lære noe selv, og lære noe bort. Du innser det kanskje ikke enda, men du har noe å gi, noe å dele. Du vil oppdage at du kan mange ord og i mange tilfeller er disse ordene fortsatt ukjente for andre i gruppen.

Kommentarer

kommentarer

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
9 years ago

Love it! Thanks a lot!